DRESSUUR

De ballet van onze sport: een discipline waar harmonie onze nummer 1 is.

Van begin tot eind

Dressuur instructie omgeving Hoevelaken – Barneveld

Goede instructie is het begin van succes voor jezelf en jouw paard.

Een van mijn passies binnen de paardensport is het geven van instructie en het coachen van zowel ruiter, paard of jullie als team. Hierbij kijk ik welke factoren er voor jullie van belang zijn voor succes. Of je een beginner bent, een gevorderde of zelfs al een professional, ik help iedereen met plezier en ga met veel gedrevenheid met je aan de slag.

Binnen het lesgeven vind ik het wel belangrijk dat je een duidelijke doelstelling hebt. Zo kunnen we samen werken aan waar jouw doel ligt. Dit doel hoeft niet per se gericht te zijn op dressuuroefeningen, maar kan ook liggen in het coachen van angst of spanning bij jou of je paard.

Spanning, ontspanning…

Dressuurmatige wedstrijdbegeleiding

Hoe bereid jij je voor op een concours?

Grote kans dat je hier even over moet nadenken óf dat je aangeeft dat je wel een plan hebt, maar dit door spanning niet lukt. Andere kant; je kunt ook geen tot weinig spanning hebben maar eenmaal bij het inrijden merk je dat je alsnog tegen het een en ander op loopt. Het kan zelfs zo zijn dat je zoveel spanning ervaart dat je helemaal niet op concours durft.

Goede voorbereiding begint al op de thuisbasis. Door je wedstrijd goed voor te bereiden en duidelijke doelen te stellen kom je niet voor verrassingen te staan die je van te voren niet hebt voorzien. Binnen de training kunnen we hiermee aan de slag. Hierin kijken we bijvoorbeeld welke opbouw voor jou en je paard het prettigst is, zodat je met een zelfverzekerd gevoel de ring in gaat!

 

Op maat zoals de organisatie het wenst

Dressuurclinic

Proefgerichte clinic
Droom jij ervan het beste uit jezelf en je paard te halen in jouw dressuurproef? Wil je weten hoe je een hogere score haalt op je protocol? Dan is een proefgerichte clinic iets voor jou!

Trainingsclinic
Binnen een trainingsclinic wordt er per combinatie gekeken wat je doel is en wat je nodig hebt om jezelf in combinatie met je paard te verbeteren. Ik geef je adviezen en oefeningen waar jij mee aan de slag kunt!

Clinic te paard
Een clinic met mij te paard? Ook dat kan, gericht op een kür, proef of training.

 

  • Het plannen van een clinic is maatwerk, waarbij ik rekening houd met de doelgroep en de wensen van de organisatie.  Binnen alle clinics maakt het niet uit welk niveau je rijdt.
  • Binnen enkele clinics geldt een minimaal aantal deelnemers, vraag de voorwaarden!
  • Voor alle training- en proefgerichte clinics  geldt dat ze één op één worden gegeven; 1 combinatie per keer.

Kür op muziek

Jouw unieke kans: je kür op muziek oefenen op een professionele manier

Op Dressuurstal Corinda bied ik een unieke mogelijkheid!  Je kunt onder begeleiding van mij jouw kür op muziek oefenen. Hierbij begeleid en coach ik jou waar nodig, zodat jij en je paard binnen je kür optimaal kunnen presteren.

Ook kan ik jou helpen de kür te verbeteren, door bijvoorbeeld te kijken welke muziek bij jou en je paard past en welke oefeningen wij in jouw kür kunnen aanpassen.

De rijbaan voor de kür is overdekt en op wedstrijdformaat 20×60. Het biedt tevens de mogelijkheid de kür op 20×40 formaat te rijden. De rijbaan heeft een uitstekende dolby surround geluidsinstallatie die vanaf alle kanten de muziek hoorbaar maakt. Dit maakt het trainen op muziek een hele beleving!