CORINDA

Internationaal Grand Prix U25 amazone

Corinda Luttjeboer

Gedreven, gemotiveerd en kritisch…

In 1997 ben ik in het Groningse Winschoten geboren en heb tot en met mijn elfde in Veendam mijn jeugd doorgebracht. Toen ik vijf was kreeg ik van mijn grootouders een shetlander; ‘Sproet’. Pas op mijn elfde ben ik begonnen met rijden; na een aantal lessen op de manege kreeg ik mijn D-pony ‘Lilly-Jo’, waar ik destijds ook mijn eerste sprongetje en dressuuroefening mee heb gereden. Het was toen direct duidelijk dat paarden mijn passie zijn en niet meer weg zijn te denken uit mijn leven.

In Veendam stonden de pony’s nog in een omgebouwde zeecontainer, maar hier kwam in 2009 een einde aan. Wij verhuisden naar Zwolle en hier werd een heuse stal voor twee pony’s met rijbaan aan huis gebouwd.

In 2016 kwam mijn droom uit: mijn eigen dressuurstal, waar ik nu mijn eigen paarden train en uitbreng in de sport en waarin ik combinaties kan begeleiden, coachen en lesgeven van jong tot oud en van beginner tot gevorderde.

Doordat het welzijn van mijn paarden ten alle tijden voorop staat, draag ik met liefde de grote verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken; ik zorg dat elk paard bij mij de allerbeste behandeling krijgt. In de loop der jaren heb ik hiervoor veel kennis opgedaan, waardoor ik mijzelf nu met trots een professional kan noemen.

 

 

Ontwikkeling dressuursport

Je bent nooit uitgeleerd…

We zijn nooit uitgeleerd. Zo blijf ik zelf altijd trainingen volgen en word ik nog regelmatig gecoacht. Ook volg ik verscheidene bijscholingen; ik blijf altijd kijken waar ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. Zo leer ik van verschillende professionals en kan ik mijn vakkennis weer op anderen overbrengen. Met actuele kennis van zaken ben je immers effectiever en productiever.

 

Mijn opleidingen en certificaten:

  • ORUN 4 Instructeur Wedstrijdsport Dressuur diploma
  • MBO Communicatie diploma
  • Certificaat Mental Coach
  • Nationale en Internationale wedstrijdervaring van klasse B tot Grand Prix U25 dressuur

Toekomst topsport en dressuurinstructrice

Van beginner tot Grand Prix U25

Sinds 2020 ben ik actief in de Grandprix U25. De weg richting deelname aan deze klasse is topsport! Kenmerkend voor mij is mijn instelling. Ik ben kritisch op mezelf, zie altijd verbeterpunten en streef naar het hoogst haalbare.

In 2017 ben ik opgenomen in het KNHS Talentenplan. Door opname in het talentenplan heb ik automatisch de topsportstatus bij het NOC*NSF gekregen. Samen met mijn paard Da Vinci Sollenburg ben ik destijds bij Anky van Grunsven in training gegaan. Ik heb van haar op meerdere vlakken positieve beoordelingen ontvangen, zoals op mijn leervermogen en instelling. Ook het opvolgen van de feedback en de instelling t.o.v. de trainer werden als ‘ZEER GOED’ beoordeeld. Dit is natuurlijk een prachtige uitslag en zeker als deze is gegeven door niemand minder dan Anky!

Voor het vierde jaar op rij ben ik geselecteerd voor het KNHS talentenplan. Hetgeen ik, naast dat ik het ontzettend leuk, ook een enorme eer vind. Bondscoach Monique Peutz heeft mij uitgenodigd om ook bij haar langs te komen voor de trainingen.

Ik kijk met veel plezier, vertrouwen en ambitie naar de toekomst die voor mij ligt.

Resultaten

Internationaal

Kür op muziek prijs CDI Exloo Nederland Young Riders 70%
Kür op muziek prijs CDI Hagen Duitsland Young Riders 69%
Kür op muziek prijs CDI Le Mans Frankrijk (ST) bij de senioren 69%
Lichte Tour (Inter1) 4e prijs CDI Le Mans Frankrijk (ST) bij de senioren 69%
Kür op muziek 4e CDI Le Mans Frankrijk (ST) bij de senioren 71%

Nationaal

Kampioen van Gelderland klasse ZZ-licht
Winnaar Bonfix Competitie ZZ-Zwaar
Outdoor Zeeland Winnaar ZZ-Zwaar
5e NK Dressuur ZZ-Zwaar
6e NK Dressuur U25

Pony's

Gelderskampioen M1, M2 en Z2
Reservekampioen Gelderland Z1
Subli Cup kampioen
Tweede MacRider Junior Cup
Indoor Groningen 2e kür op muziek klasse Z