Corinda Luttjeboer: “Ik kon alleen maar glimlachen van oor tot oor”

Corinda Luttjeboer: “Ik kon alleen maar glimlachen van oor tot oor”

Corinda Luttjeboer kwam vorige week met twee paarden aan de start op CDI Le Mans. Met haar Endyrava (v. Lord Leatherdale) kwam ze tot goede scores in de Lichte Tour. Op de eerste dag eindigde ze op de derde plaats als beste Nederlander met 70,85%. In de Intermediaire I werden ze dertiende met 65%. Na een goede kür wisten ze de vierde plaats op te eisen met 72,36%.

Beste Nederlander
Corinda vertelt over haar prestaties in de Lichte Tour: “Ik kwam op de eerste dag tevreden de ring uit. Het is heel gaaf om de eerste dag met Endy zo te eindigen. We hadden nog wel wat kleine dingetjes in de proef. Op dit niveau mag je die eigenlijk niet meer hebben. Gelukkig was de rest goed genoeg om dat recht te trekken. Dat we de beste Nederlander waren en boven alle professionals wisten te eindigen is echt wel gaaf. Endy vond het super leuk in de ereronde. Ik kon alleen maar glimlachen van oor tot oor, hij vond het zo mooi!”

Kür op muziek
Ze vervolgt “Tijdens de Intermediaire I kregen we een grote fout en die werd hard afgestraft. De wissel tussen de pirouettes door mislukte en dan heb je geen tijd om dat op te lossen. We kregen een 2 en dan ben je echt weg. We konden het niet meer ophalen, maar zelfs die dag was ik tevreden met hoe hij het deed. De volgende dag mochten we kür rijden en als je op die manier de wedstrijd af kan sluiten op een vierde plaats achter Marieke van der Putten is dat fantastisch. Ik was er heel erg blij mee en we hebben best wel een pittige kür. Het binnenkomen is in stap en na het groeten gaan we verder met de serie om de twee.”

Zware Tour
Mogelijk was dit de laatste wedstrijd in de Lichte Tour voor de combinatie. “Ik ben de overstap naar de Zware Tour steeds aan het uitstellen. We hebben de Intermediaire II-proef al een paar keer geoefend en winst zullen we wel halen. Ik denk steeds dat er meer in Endy zit, maar om het continu te blijven uitstellen is ook zo wat. Ik wil me nu gaan focussen op deze nieuwe uitdaging met Endy en zal hem ook niet starten tijdens CDI Lier.”

Samenwerken
Corinda bracht ook haar tweede troef mee naar Frankrijk. Ze reed haar Cirano (v. United) de ring binnen in de U25. “Cirano mag zijn grote vriend Endy achterna gaan. Ik ben helemaal verliefd op hem en daardoor vergeet ik weleens te blijven rijden. Tijdens de eerste dag stond hij stil in de passage, dat kostte veel punten. De tweede dag wilde ik beter mijn grenzen aan geven, want het moet echt anders. Ik weet nog niet hoe en beide dagen 67% rijden is helemaal niet slecht, maar bij lange na niet wat we kunnen. Ik vind het zo gezellig om met ze samen te zijn, maar we moeten wel blijven samenwerken. Hij gaat wel mee naar Lier en ik hoop het voor elkaar te krijgen. In de training lukt het, dan moet het op wedstrijd ook gaan lukken!”

Bron: Hoefslag

Foto: LG-photography

Endyrava met zijn 3e prijs!