Cirano tijdelijk uit de running

Cirano tijdelijk uit de running

Eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen. Een lang verhaal word het.

Normaal post ik wat over onze wedstrijdresultaten. Dat is alleen nu helemaal niet belangrijk…

Cirano was al klaar met de proeven, maar stond nog op stal bij CDI Opglabbeek omdat Endyrava nog met mij aan start kwam.

Daarom dacht ik die zaterdag; laat ik nog even lekker een rondje trainen met Cirano.

Hij stond opgezadeld op stal, lekker relaxed. Ik pak om het hoekje alleen even zijn hoofdstel en hoor een mega lawaai. Uit Ci zijn stal, die nooit lomp doet. Mama kwam op dat moment ook aangelopen, maar wat er in die ene seconde gebeurd is, kan niemand ons navertellen.

Op dat moment heeft Cirano zijn bovenkaak gebroken. Dit was door al het bloed en de uitstekende tanden gelijk zichtbaar voor mij. Heel heftig… Hij heeft zich waarschijnlijk gebeten op de horizontale tralies.

Gelukkig waren er gelijk behulpzame mensen om ons heen, waaronder drie paardenartsen. Pa en ik zijn gelijk doorgereden naar een topkliniek waar Cirano een beugel voor zijn kaak heeft gekregen. Dit leek enigszins positief, hij at gelijk, leek geen pijn te hebben.

Zondag kwamen we thuis en tot mijn verbazing leek zijn neus wat gezwollen. Ik was gelijk weer bezorgd en hield hem zoals gewoonlijk in de gaten.

De volgende ochtend sloegen mijn twijfels nog erger toe en heb ik gelijk mijn arts Mathilde gebeld. Ze zou dan ook die dag even komen om hem te controleren.

En hier zit ik dan, op de terugreis uit Duitsland.

Cirano had niet alleen zijn bovenkaak gebroken, maar ook zijn neusbot. Dit was in Opglabbeek totaal niet zichtbaar. Tot we thuis kwamen en er dus een halster op had gezeten.

Ci gaat door de CT en aan de hand daarvan krijgt hij een operatie. Hij zal 3 maand de tijd nodig hebben om te herstellen. Maar het komt dus goed.

Ik was ontzettend emotioneel over het feit dat ik bang was dat hij pijn zou hebben. Hier word hij dus zo snel mogelijk en door een professionele arts geholpen.

Laten we met zijn allen duimen voor mijn beste vriend dat het herstel spoedig zal verlopen. 🍀